About us

collin 3 ar

Vi er en familie som bor nord for Bergen i Alver Kommune, vi bor landlig til med fine turmuligheter. Nå er det bare jeg (Bente) og min mann Jan som bor sammen med hundene våre. Barna våre er flyttet ut, barnebarn har vi også fått så her kan bli folksomt når alle skal samles. Jeg har jobbet i hjemmesykepleien men er nå hjemmeværende, jeg har hatt hund så å si hele mitt liv…men det har vært store hunder som schæfer og Collie. Pga av ryggproblemer var det godt å få seg en turkamerat igjen, nå har jeg vell fått litt fler etter hvert, sånn er det ofte når man blir “bitt av hundebasillen” så en del utstillinger i løpet av året blir det også, kjempekjekt å treffe andre ildsjeler for rasen og ikke minst se alle de flotte Havanisene som blir vist frem.

Fra 2000 til 2009 har vi vært aktiv i utstillingsringen men da med våre Cavalierer, vi hadde også noen valpekull med dem frem til 2009. I 2009 kjøpte vi vår første Havanais…  det har blitt flere etter hvert som det har kommet nye lovende valper her på Tjelland. Vi har nå en flokk/ familie på 6, bestemor,mor,tante og barnebarn 🥰 Det er en herlig rase som vi er blitt veldig glad i. Som medlem i NKK og NBHK følger vi avlsretningslinjene deres. Vi reiser en del på utstillinger rundt om i landet, sommerstid reiser vi med campingvogn når vi skal langt av sted.

Valpene som blir født hos oss får mye frihet, de har sitt valperom hvor de den første tiden bare er sammen med mammaen sin og oss. Senere inntar de resten av huset, blir kjent med de andre hundene som bor her og finner seg gjerne en lekekamerat der. Om sommeren er vi mye ute… valpene storkoser seg på stier, klatrer på berg eller leker hjemme spill i buskene, på terrassen har de sin leke/soveplass når de trenger å roe seg ned litt. Valpene har soveplassen sin på valperommet hele tiden mens de vokser opp. De vennes til med børste og kam, bading, klo klipp.

Har du spørsmål om rasen, er på utkikk etter valp så er du velkommen til å ta kontakt her på meldingskjemaet
eller ringe meg på mobil: 48065712

-We have previously been breeding Cavalier King Charles Spaniel, in 2009 we bought our first Havanese … so it has come to more gradually, some litters we have had. We travel a great deal in exhibitions, summer we travel by caravans when we are far away.

Do you have questions about the breed, is looking for a puppy then you are welcome to contact us here on the message form
or call me at mobile: 48065712